Nieuws
  • Register

Deze voormiddag heeft Velon de Hammer Series gelanceerd. Een uniek wedstrijdconcept waarin het beste team zich aan het eind de winnaar mag noemen!

Lotto Soudal is trots mee aan de wieg te staan van dit project. De eerste wedstrijd uit de Hammer Series – de Hammer Sportzone Limburg - wordt deze lente georganiseerd in Nederlands Limburg (2 – 4 juni). Spektakel gegarandeerd!

In de Hammer Series wordt er niet op zoek gegaan naar een individuele winnaar, maar strijden de teams onderling om de zege. Het gaat telkens om een driedaagse wedstrijd waarbij elke dag een ander type koers op het programma staat. Een ploeg mag zeven renners selecteren voor de driedaagse. De wedstrijden worden gereden met vijf renners, de samenstelling mag verschillen van dag tot dag. De eerste dag staat alles in het teken van de sprint. De wedstrijd vindt plaats op een lokaal circuit en aan het eind van elke ronde zijn er punten te rapen. De tweede dag is het aan de klimmers. Dan wordt er gekozen voor een circuit met daarin een helling. Bij het overschrijden van de top worden er telkens punten uitgedeeld. De sprintwedstrijd en klimwedstrijd kunnen omgewisseld worden. De derde en laatste dag wacht een achtervolging van 50 kilometer tussen de ploegen. Het team dat in de eerste twee dagen het meest aantal punten heeft verzameld vertrekt als eerste. Het is aan de teams lager in de ranking om de leidende ploeg in te halen! Het team dat het eerst vier renners over de meet ziet passeren wint de driedaagse.

 

De Hammer Sportzone Limburg wordt de openingswedstrijd van de Hammer Series. De volgende wedstrijden uit de serie zullen de komende maanden worden aangekondigd. Aan het eind van de Hammer Series wordt het beste team van de wereld bekroond.

De circuits waarop de eerste twee wedstrijden van de driedaagses plaatsvinden, zullen acht tot tien kilometer lang zijn. Het publiek zal de renners verschillende keren zien passeren, zodat ze de wedstrijd optimaal kunnen beleven! Net als bij wedstrijden waarmee Velon samenwerkte zal er gewerkt worden met Go Pro-camera's op de fietsen om unieke beelden uit het hart van het peloton te maken. Live data van de renners zullen ook beschikbaar zijn net als een tabel waarin de posities van de teams meegegeven worden. Zo kan u Lotto Soudal steeds van dichtbij volgen! Bovendien wordt er aan de Hammer Series een wielerfestival gekoppeld met tal van extra belevingen.

 

hammer climb dag1

 

Marc Sergeant, manager Lotto Soudal: "Het spreekt voor zich dat ik verheugd ben dat we er met Velon in geslaagd zijn om dankzij een doorgedreven overleg en samenwerking een nieuw format te creëren, waarbij de ploegen een belangrijke pijler worden. Lotto Soudal is een team met een lange geschiedenis en met een mooi perspectief door het langdurige engagement van onze belangrijkste partners. Daarom bouwen we graag mee aan de toekomst van het wielrennen. Het wordt ongetwijfeld een attractieve en boeiende evenement, zowel voor de toeschouwer als de kijker, dankzij het format en de aanwezigheid van heel wat toprenners. Ik kijk nu al uit naar begin juni!"

Tim Wellens: "Het wielrennen moet er naar streven een goeie mix te creëren van traditie en vernieuwing. Met dit concept krijgen de fans het wielrennen op een andere manier te zien, zoals nooit eerder vertoond. Het spektakel zal groot zijn en de fans zullen ongetwijfeld warm lopen om de renners aan het werk te zien. Nederlands Limburg kent voor mij weinig geheimen. Ik reed er al vaak tijdens de Ardense klassiekers en de Eneco Tour en hou van de parcoursen en de beleving."

Jelle Vanendert: "De Amstel Gold Race is de wedstrijd waarin ik twee keer meestreed voor de overwinning, maar helaas twee keer tweede werd. Uiteraard ken ik Nederlands Limburg goed, ik woon op trainingsafstand en maal er veel trainingskilometers. Ik ben benieuwd naar het nieuwe concept en hoop voor de wielersport in het algemeen dat dit aanslaat bij het publiek. Met Lotto Soudal hebben we enkele renners die vertrouwd zijn met het parcours en ik twijfel er niet aan dat we mee zullen zorgen voor een attractieve race."

 

vanendert jelle small

S5 Box