Wanty-Groupe Gobert is rond met zijn team voor 2017. Ploegleider Hilaire Van der Schueren kan volgend seizoen ook rekenen op Lieuwe Westra.

De Friese hardrijder krijgt er de kans om op zoek te gaan naar nieuwe overwinningen.

Vanaf 1 januari 2017 trekt Lieuwe Westra het shirt aan van Wanty-Groupe Gobert. De Friese hardrijder was de voorbije drie seizoenen onder dak bij Astana. Daar reed hij zich regelmatig in de kijker, onder andere als meesterknecht voor kopman Nibali tijdens de kasseienrit van Ieper naar Arenberg in de Tour van 2014. Ook met zijn ritwinst in de Ronde van Catalonië en de Dauphiné van dat jaar liet hij zich opmerken. Dit jaar schreef ‘Ut Beest’, zoals hij in het Fries wordt genoemd, de Driedaagse De Panne – Koksijde op zijn naam.


Eigen kansen
“Sinds die overwinning heb ik het gevoel dat ik graag weer meer voor mijn eigen kansen wil gaan. Ik heb een geweldige tijd beleefd bij Astana en wil hen daar ook voor bedanken. Tegelijk kan ik bij een ploeg als Wanty-Groupe Gobert zelf weer een andere rol gaan spelen in de koers. Daar kijk ik ook enorm naar uit”, aldus Westra. “Bovendien kom ik er, naast Hilaire, heel wat andere oude bekenden tegen. In die zin wordt rijden voor deze familiale ploeg ook een beetje thuiskomen.”


Ambitie voor grote ronde
“We willen op zijn minst op ons huidige niveau blijven en mikken voor volgend jaar zeker weer op een toprangschikking in de UCI Europe Tour,” voegt ploegmanager Jean-François Bourlart toe. “Bovendien is het geen geheim dat we in 2017 graag een grote ronde zouden rijden. Met nog een ervaren renner als Westra erbij onderstrepen we opnieuw die ambitie.”

 

FOTO: Faby Luce