Eén van Europa's meest opwindende fietsroutes ligt in een heel andere windrichting dan daar waar je meteen aan zou denken. Of,...ben jij toch één van die fietsers die voor een stukje fantastische natuur meteen aan Groot Brittanië denkt?

We durven wedden dat niet al te veel van onze lezers hier “ja” op zullen antwoorden.


Bekijk maar even deze foto’s en begin dan toch maar eens te denken aan een lang weekendje naar West Dorset in Zuid-Engeland. Wij waren er te gast en werden er getuige van een prachtige omgeving die alles biedt waar fietsers naar op zoek zijn. Door een zeer afwisselend landschap, rustige landweggetjes voor de wielrenners, uitdagende off-road paden voor mountainbikers en weidse vergezichten kregen wij een verrassend panorama voor onze ogen getoverd. Ritten en ontspanning in een perfecte harmonie, met de schoonheid van de Jurassic kust als een ontdekking van formaat. Uitdagingen? Ga dan maar eens even voor de legendarische Abbotsbury Hill staan(lengte 1.6km, gemiddelde stijging 8,5 %, max stijging 18,4 %), het is maar één van die hellingen die je op je weg zal tegenkomen.

 

Na dit kort bezoek zijn wij alvast een prachtige ervaring rijker, met indrukken van een landschap waar we het bestaan niet van wisten.
Meer dan een aanrader van formaat voor een snel fiets-uitje. Meer info hier!

 

12191104 1056106774429348 4198987876996612923 o