Nieuws
  • Register

Het geluk vind je tijdens het afzien op de cols.

Hou je van uitdagingen, wijde panorama’s en veel hoogtemeters? Dan zit je in Zuid-Tirol goed. De beroemde Drie Pieken/Drei Zinnen/Tre Cime di Lavaredo, Marmolada en de Sella Group wachten op je in de San Vigilio Dolomieten. Ga de uitdaging aan over deze mytische dolomieten cols en treedt in de voetsporen van de grootste kampioenen als Bartali, Coppi, Merckx, Gimondi, Moser en Pantani. In de regio San Vigilio Dolomieten staan tientallen​​ adembenemende passen op het programma. Welke kant je ook op gaat: je gaat er gegarandeerd van zweten! Als je graag je kuiten laat branden, je klimritme wil trainen en testen tijdens een fietsvakantie, dan ben je in de Dolomieten aan het juiste adres. Wij lichten enkele highlights uit zodat je alvast enkele ideetjes hebt:

Sellaronda – Ronde met 4 cols

Je hebt niet één, niet twee maar vier adembenemende passen voor je tijdens de Sellaronda-tour. Het draait allemaal om het Sella-massief, beginnend bij de Gardenapas. Vanaf hier gaan we verder tussen de imposante rotswanden naar de Passo di Sella. Met de laatste krachten gaan we verder naar de hoogste pas van de tocht: de Passo di Pordoi op 2.239m. Een fascinerend uitzicht op het Tofana-massief in de Dolomieten strekt zich voor je uit op de zuurverdiende route. Vanaf hier gaat het bergafwaarts naar het laatste punt van de tocht: de Passo Campolongo.

Marmolada

Dezelfde start maar met een andere route. Het begint bij San Vigilio op de Passo di Gardena voordat het naar de Sellajoch/Passo di Sella gaat. Nu gaat het omlaag naar Val di Fassa op weg naar het hoogtepunt van de tocht: de geweldige Fedaia beklimming met zicht op de hoogste berg van de Dolomieten, de Marmolada (3343m). De Fedaia-pas gaat tot een hoogte van 2057 meter waar het prachtige Fedaia stuwmeer op je wacht. Eén ding is zeker: deze col is één van de moeilijkste beklimmingen in de Dolomieten.

Tre Cime di Lavaredo - UNESCO-werelderfgoed tour

Tijdens deze tocht zal je je beste klimbenen moeten bovenhalen! We starten vanuit San Vigilio over de Valparolapas richting Cortina d'Ampezzo. Fiets verder over de Tre Croci-pas naar het meer van Misurina. Hier begint de beroemde steile klim van de Tre Cime di Lavaredo, met stijgingspercentages tot 10%. Aangekomen bij de Auronzo-hut worden uw inspanningen ruimschoots beloond: vrij uitzicht over Monte Cristallo, de Marmolada en Monte Pana.

Vakantieplannen: op naar de Dolomieten

S5 Box