Nieuws
  • Register

Südtiroler Weinstrasse – Tramin/Kalterer See

Tijd om de batterijen een beetje op te laden met wat zon, frisse lucht en een flinke dosis adrenaline? Dan is het Oostenrijkse Tramin de beste tip die je vandaag zal gekregen hebben. Dolce Vita, wijngaardtochten, paswegen in het Mendola-gebergte of de Kalterer Höhenweg. Een pak diverse en avontuurlijke fietspaden leiden naar de Zuid-Tiroolse wijnroute - Tramin/Kalterer See.  

     

We vroegen Andreas Pomella - Zuid-Tiroolse kenner, fietsliefhebber en juniorbaas van het Roadbike Holidays Hotel Traminerhof - om een ​​paar persoonlijke tips voor de start van het seizoen in Zuid-Tirol. Je zou een beetje jaloers kunnen zijn op Andreas Pomella. Het racefietsseizoen in zijn zonnige, bergachtige wijnregio duurt immers van maart tot half november. Half maart ligt hier meestal geen sneeuw meer en het racefietsplezier kan beginnen! De brede, vlakke vallei langs de Adige is ideaal voor duurtraining; de regio rond de beroemde wijnstad Tramin biedt ook een prima startpunt voor training op grote hoogte. De Manghenpas en de Monte Bondone liggen tenslotte niet ver ten noorden van het Gardameer.

Hier zijn Andrea's zeer persoonlijke 3 early bird-tips voor een vroege start in de fietsregio van de Zuid-Tiroolse wijnroute Tramin / Caldaromeer:

 1.“Een rustige fietstocht om je voorjaarsstage lekker te beginnen is door de bekende asperge- en wijnstreek Trentino - naar de provinciehoofdstad Trento voor het lenteachtige Dolce Vita. Als je liever wat meer zout en peper toevoegt, kun je met een gravelbike door de wijngaarden rijden over de Five Hills Tour: 67 km racefietsplezier en 1.080 hoogtemeters wachten hier op je. Pasveroveraars met een goede fysieke conditie kunnen al meteen de Mendelpas over in het voorjaar.”

 2.tip voor gravelbikers @Tramin

  “Wij locals gebruiken het bos van Monticolo het hele jaar door om te fietsen! Een leuke tip is ook de Kalterer Höhenweg: langs de Kalterer See of technisch eenvoudiger door de wijngaarden op het spoor van de Zuid-Tiroolse Vernatsch.”

 3.April = tijd van de racefietsweek

“April is niet alleen de tijd van de appelbloesem op de Traminerhof, maar ook van de racefietsweken: Racefietsers, Gravelaars, mountainbikers, kortom iedereen die fietst luiden samen met racefietsprof Werner Weiss het nieuwe seizoen in.”

 Kortom: voor ‘een net iets andere fietsvakantie’ in april is het Traminerhof een uitstekende keuze.

 

Voor meer info over Tramin:

Rennradtouren Südtiroler Weinstraße Tramin/Kalterer See

 

S5 Box