Nieuws
  • Register

Landhoppen op topniveau in Nauders aan de Reschenpas

Wil je het lijstje van landen waar je gefietst hebt in geen tijd flink uitbreiden? In Nauders aan de Reschenpass ontdek je snel drie landen in één keer. Iedere fietser die meer wil zien, voelen, ruiken en ontdekken in één fietsvakantie zou de Reschenpas op zijn bucketlist moeten zetten.

Nauders is een gezellig bergdorpje van 1.500 zielen aan de Oostenrijkse kant van de Reschenpass. De Tiroolse vakantiebestemming ligt op 1394 meter hoogte en telt meer dan 4200 bedden om hun gasten te ontvangen en te verwennen. Fietsers vinden hier geweldige wegen met leuke en soms echt zware uitdagingen over de landsgrenzen heen. Slechts drie wegen vertrekken uit Nauders: noordwaarts naar het Tiroler Unterland, blijf je binnen de landsgrenzen van Oostenrijk, naar het zuiden fiets je over de Reschenpass naar het mediterrane Vinschgau in Italië. En achter de Ofenpas in het westen wacht het Zwitserse Engadin op u. De verscheidenheid aan tochten en passen is hier enorm. In totaal kunnen 80.000 hoogtemeters worden overwonnen op ongeveer 20 passen rond het racefietscentrum van de regio.

Onze tip: de drie-landen rit

Zoals de titel van dit artikel al deed vermoeden vertrekt er vanuit Nauders een prachtige fietstocht die vanuit Oostenrijk naar Italië en Zwitserland leidt/lijdt. Vanuit Nauders  gaat het dan over - Reschen - Reschenpass - Glurns in Vinschgau - Prad a.d. Stiflserjochstraße - Trafoi – 48 haarspeldbochten op de Stilfser Joch/Stelvio - Stilfser Joch/Stelvio - Fuldara Tschirv - Ofenpass - Zernez - Susch - Scuol - Ramosch - Martina - Nauders

  • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
  • Duur: 6:30 - 09:30 uur
  • Afstand: 166km
  • Hoogtemeters: 3.782 m

Deze dagtocht heeft het echt allemaal en is alleen voor die-hard wielrenners. De 3-landentocht begint rustig over de Reschenpas naar Glurns en verder naar Prad in Vinschgau. Maar dan is het klaar met opwarmen en is het tijd om aan de slag te gaan: naar de 2.800 m hoge Stelviopas, over 48 haarspeldbochten. Hier overbrug je 1.800 hoogtemeters in één keer. Eenmaal op de top is het tijd om op adem te komen en je te verbazen ... voordat je verder gaat over de Umbrailpas naar St. Maria im Münstertal en over de Ofenpas naar Zernez. Via Susch volg je vervolgens het Inntal naar Scuol en via Ramosch keer je via de oude Reschenpassstraße terug naar het startpunt in Nauders.

TIP: Een goed aanspreekpunt voor uw zeer persoonlijke drielanden-Giro ter plaatse is Harry Ploner, racefietsexpert, Alpenpassliefhebber en manager van het Alpen-Comfort-Hotel Central****.

Zijn specialiteit: uitstekende toerbeschrijvingen, persoonlijke routetips en individueel toeradvies voor de 12 omliggende Alpenpassen. Zijn hoogtepunt van het seizoen: Duidelijk de Dreiländergiro, die hier elk jaar begint.

Voor meer info: Rennrad Urlaub in Nauders am Reschenpass

 

S5 Box