Nieuws
  • Register

Het Prinsdom aan de Schelde is op 23 juni a.s. gastheer voor het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor de eliterenners. De suggestie daarvoor is in 2019 gedaan door Thomas De Gendt (inwoner van de deelgemeente Semmerzake) en het gemeentebestuur heeft zich daarop kandidaat gesteld voor de organisatie. Overigens is ook tweevoudig Belgisch kampioen tijdrijden (2016 en 2018) en regerend werelduurrecordhouder Victor Campenaerts inwoner van Gavere.

Het parcours van 12,7 km is tot stand gekomen met hulp van beide renners.  De start (ter hoogte van de Aldi) en finish (ter hoogte van brouwerij Contreras) liggen vlak bij elkaar in de Molenstraat.  Behalve door Gavere slingert het parcours zich door de deelgemeenten Dikkelvenne en Baaigem.

Het best bezette BK tijdrijden ooit?

Naast de twee thuisrijders zullen normaal gesproken ook de wereldtoppers Remco Evenepoel, Wout van Aert en huidig Belgisch kampioen Yves Lampaert een gooi doen naar de nationale driekleur. Maar ook de youngsters Florian Vermeersch en Brent Van Moer zijn serieuze kandidaten voor een podiumplaats. De organisatie schermt daarom nu al met de titel van ‘best bezette BK tijdrijden ooit’. Misschien is dit toch nog wat voorbarig om te stellen en wachten we hoopvol af of iedereen inderdaad fit aan de startlijn zal staan.

Randprogramma

Op 7 maart jl. is de aftrap gegeven voor het BK met een tentoonstelling in het Toeristisch Onthaalpunt De Poort aan de Markt in Gavere.  Op 24 april a.s. is er de mogelijkheid om het parcours af te fietsen met de Gaverse wielerhelden Victor Campenaerts en Thomas de Gendt. Alle info over het BK en de randactiviteiten is te vinden op www.gavere.be/vrije-tijd/sport/bk-tijdrijden-2022.

Foto aangeleverd door Team Lotto-Soudal

S5 Box