Nieuws
  • Register

Eindelijk!

Na een jaartje afwezigheid is Velofollies er eindelijk terug op 14, 15 en 16 januari in Kortrijk Xpo. Het belooft alvast een historische editie te worden. Anderhalf jaar pandemie rijden we op deze 3 fiets-hoogdagen volledig van ons af.

Mensen zijn in lockdown massaal gaan wandelen en fietsen wat leidde tot een boost in fietsverkopen, met onderdelenschaarste en lange levertermijnen tot gevolg. Ondertussen heeft de markt bijgeschakeld en kan Velofollies opnieuw rekenen op ruim 300 exposanten die samen het grootste fietsaanbod in de Benelux voorstellen sinds midden 2020.  Uiteraard kunnen we er niet omheen dat een aantal merken nog steeds geen nieuwe modellen kunnen tonen, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd!

E van elektrisch

In 2020 werden meer dan 600.000 (!) fietsen verkocht in België, waarvan net geen 230.000 elektrische bikes. E-bikes zijn duidelijk de motor van de aangroei. Ze hebben niet allen een mooiere look meegekregen, maar zijn ook functioneler en vooral lichter. De uitbreiding naar andere segmenten zoals MTB, race, e.d. zet zich ondertussen ook verder door.

Back to nature

Een andere duidelijke trend op Velofollies is het “back to nature” gevoel, mee gevoed door de drang naar buitenactiviteiten. De explosie van diverse gravelmodellen, van snelle gravelfietsen tot backpackers, is hier tekenend voor. De combinatie van asfalt-rijden en offroad wordt duidelijk erg gesmaakt. Maar ook de vraag naar accessoires zoals fietsroutes en GPS-systemen is booming business.

E van ecologisch

Gevoed vanuit een ecologisch standpunt (het verminderen van de ecologische voetafdruk) winnen de utiliteitsfietsen (utility bikes) zoals bakfietsen meer en meer aan belang. Door het inzetten ervan voor het woon-werkverkeer en de bewustwording van het belang van een gezondere levensstijl kent deze markt een grote boost.

Sportieve fietsen blijven uiteraard de kern van Velofollies. Op vlak van racefietsen is het dan ook  uitkijken naar o.a. de nieuwe 12 speed groep van Shimano en tal van nieuwe modellen en innovaties bij de ruim 300 exposanten. Ook Indoorfietsen hebben tijdens de voorbije periode een nieuwe adem gevonden.

Vrouwen centraal op randactiviteiten

Vrouwen staan dan weer centraal tijdens de randactiviteiten op deze 15de editie. Afscheidnemend toprenster Jolien D’hoore is drie dagen aanwezig en Elke Bleyaert, partner van Jasper Stuyven, stelt er “The Women Peloton” voor, een heuse community voor gepassioneerde vrouwen die beter willen worden op of naast de fiets. Maar mannen moeten niet onderdoen met o.a. Fabian Cancellara die op zaterdag zijn opwachting maakt! 

Ook jouw kennis aanscherpen rond fietsen op rollen, fietsklachten, “marginal gains” in het wielrennen,... kan volop op Velofollies. En uiteraard nagenieten in het Kwaremont café. Het volledige overzicht van randactiviteiten vind je op www.velofollies.be

100% veilig

Velofollies bezoeken is meer dan ooit de moeite, en kan volledig veilig. Velofollies zet in op het Covid Safe Pass systeem bovenop het dragen van mondmaskers (tijdens het verplaatsen). Deze dubbele bescherming, gecombineerd met ruime en geventileerde beursgebouwen met CO2 meters en ontsmettingszuilen verspreid over de beursvloer, maakt van Velofollies een veilig topevent dat als beurs kan en mag georganiseerd worden volgens de huidige maatregelen.

Velofollies Praktisch:

Vrijdag 14 januari: 10u - 21u
Zaterdag 15 & zondag 16 januari: 10u - 18u
Kortrijk Xpo

Contact:

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

S5 Box