Nieuws
  • Register

De net over de Franse grens gelegen regio Pas-de-Calais biedt volop mogelijkheden voor de fietser.

In de brochure vind je 18 bewegwijzerde fietstochten met routebeschrijving en tevens leuke ideeën en tips om erop uit te trekken.  De routes liggen aan Opaalkust, in de regio van de Valleien en Polders en rond Lens. Van de website www.pas-de-calais-tourisme.com/nl/wandelen-en-fietsen/ kunnen de drie fietskaarten met de maar liefst 60 bewegwijzerde fietslussen  en ‘voies vertes’ worden gedownload.

Dankzij ‘la Vélomaritime’ (EuroVelo 4) is er nu ook een nieuwe lange afstandsfietsroute langs de Noord-Franse kust.  En sinds vorig jaar is er het allereerste Franse grensoverschrijdende fietsnetwerk met Vlaanderen via knooppunten Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels, maar liefst 830 km aan routes.

Nog een leuke tip voor een bezoek en verblijf. In 2019 is de compleet gerenoveerde Cité des Electriciens in Bruay-la-Brussière, in de buurt van Béthune, heropend  Deze mijnwerkerswijk uit 1861 heeft – hoewel er ook nog mensen wonen – nu een belangrijke informatieve functie gekregen. Zo is er een bezoekerscentrum dat vertelt over de architectuur en het sociale leven uit de mijntijd. Verder kun je rondkijken in de tot voor kort verwaarloosde moestuinen van de wijk, waarin nu weer oude lokale groentesoorten groeien. Die je weer kunt proeven in het nieuwe restaurant van de wijk, Le Carin Gourmand. Je kan er ook overnachten. Van hieruit kan ook makkelijk  één van  de fietslussen in de omgeving worden opgepakt.

Voor meer informatie zie https://citedeselectriciens.fr/fr

Rens Klaasse

 

S5 Box