Nieuws
  • Register

 

De wielerklassier 'Gent-Wevelgem' wordt een échte Westhoekkoers. Het parcours loopt nagenoeg volledig over het grondgebied van de regio en Ieper engageerde zich om de koers de komende 6 jaar vanuit de vredesstad te laten starten.

De nieuwe bewegwijzerde fietsroute Gent-Wevelgem in Flanders Fields door het Vlaamse en Franse Heuvelland strekt zich uit over de heuvels aan beide kanten van de grens en biedt je de kans om deze koers te voelen. Het parcours bedwingt de belangrijkste doortochten van de wielerklassieker 'Gent-Wevelgem'. Op het programma 100 of 128 km afzien met o.a. de drie beruchte plugstreets (halfverharde stroken in en rond Ploegsteert). Je koerst opeenvolgend vanuit Kemmel door Westouter, Boeschepe, Godewaersvelde, Berthen, Bailleul, Loker, Dranouter en eindigt met een dubbele beklimming van de Kemmelberg. Op het programma 11 stevige hellingen met o.m. Catsberg, Zwarteberg, Monteberg, Scherpenberg, prachtige holle wegen, bos en weidse vergezichten

Deze sportieve uitdaging is beslist niet voor doetjes! Kan jij dit aan? Kies dan bij de start aan het Bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’ in Kemmel meteen voor de grote lus van 128 kilometer en fiets eerst door de Menenpoort in Ieper alvorens het echte klimwerk met meer dan 1000 hoogtemeters begint. Je kan de routes voor je GPS downloaden als GPX bestand. Er is ook een PDF beschikbaar.

Deze route kan je ook fietsen vanuit Roeselare (KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15) en Wevelgem (Parking Guldenbergplein). Ook daarvoor kunnen GPX bestanden worden gedownload.

Alle informatie kun je vinden op: www.toerismewesthoek.be/nl/doen/Gent-Wevelgem-IFF

De routebrochure kan voor € 3,-- worden besteld via https://shop.westtoer.be/nl/product/gent-wevelgem-flanders-fields-wielerroute

 

S5 Box