Nieuws
  • Register

Fietsvakanties in Andalusië zijn een geweldige ervaring. Het prachtige ongerepte landschap biedt bij elke bocht adembenemende uitzichten met vele mooie witte dorpjes (pueblos blancos) verspreid over het landschap door het natuurpark Grazalema en Serrania de Ronda.

We hebben keuze te over om onze passie te beleven, zowel op de weg als offroad. Andalusië heeft ondertussen een serieuze reputatie als fietsregio opgebouwd met zeer technische single tracks en epische cross-country mountainbike competities en dan hebben we niet eens de vele beklimmingen uit de Vuelta a Andalucia en Vuelta a España op de weg, die stilaan mythisch aan het worden zijn, genoemd. In deze prachtige omgeving opereert Andalucian Cycling Experience als de perfecte gastheer voor uw fietsvakantie. De fietsvakanties van deze organisatie zijn geschikt voor singles, koppels, groepen vrienden en wielerclubs, iedereen is welkom om mee te rijden welk niveau je ook hebt!

Voor de liefhebbers van de weg is het rijden over rustige landelijke wegen, bijna zonder verkeer, met veel uitdagende beklimmingen en snelle afdalingen door prachtige witte dorpen (pueblos blancos) die doordrenkt zijn van geschiedenis en culturele rijkdom. Of je nu gewoon op zoek bent naar verbetering van de conditie en/ of een vliegende start wilt maken voor het komende seizoen, Andalusië is een prachtige bestemming voor uw fietsvakantie en wintertrainingskampen. Het hele jaar door zijn de wegen rustig en is het verkeer minimaal. Vaak fiets je 15 minuten of zelfs langer zonder één auto te zien. Het is als een privé-speelterrein waar de drukte veraf is. Dit staat in schril contrast tot sommige andere populaire fietsbestemmingen.

 

Andalucian Cycling Experience small


Moutainbike eldorado

Mountainbiken in Andalusië is werkelijk fantastisch. Het is een eldorado voor MTB’ers. Eldorado… wat een mooi woord om iets heel moois te beschrijven! Andalusië draagt ondertussen een echte en welverdiende reputatie mee. Enkele van de beste single tracks in de wereld liggen voor je klaar! Technische afdalingen en enkele van de meest tot de verbeelding sprekende crosscountry parcoursen vind je in deze regio. Vanuit de basis in Montecorto liggen de Serrania de Ronda, Sierra de Nieves en het natuurpark Grazalema allemaal binnen handbereik. Deze regio bied je een brede en gevarieerde selectie van routes die je een episch verhaal uit de echte mountainbike wereldtop kunnen doen nabootsen. De meeste dorpen zijn verbonden door onverharde wegen van voertuigbreedte. Hierdoor kan de route aangepast worden aan ieders vaardigheden en rijstijl. Hoewel er altijd wat inspanning nodig is om de top van de heuvels te bereiken, word je beloond met afdalingen die je van oor tot oor laten grijnzen. Maar zelfs na die afdalingen zal je op het einde van de dag de vermoeidheid echt voelen. De hoogtemeters kruipen nu eenmaal niet in je kleren!

 

Andalucian Cycling Exp small


Fietsen zonder begeleiding

Voor degenen die liever zelf de weg of het bos intrekken, zijn de zelfgeleide fietstochten het antwoord. Deze fietstochten bieden flexibiliteit en onafhankelijkheid met de gemoedsrust dat je slechts één telefoontje hoeft te doen als je hulp nodig hebt. Andalucian Cycling Experience zorgt voor alle planning en logistiek, zodat je alleen maar aan rijden en genieten moeten denken.
De White Villages Tour of Andalusië is er voor de recreatieve fietsers. Elke dag een rit van rond de 50 km met een fantastisch pallet aan mooie plaatjes voor op uw harde schijf of op uw telefoon. De Sporting Tour is er voor de meer getrainde fietsers die meerdere dagen ritjes van 100 km kunnen rijden.


Montecorto

Andalusië is een prachtige bestemming voor uw fietsvakantie met een heerlijk klimaat om het hele jaar door te fietsen. Centrale uitvalsbasis voor de perfecte fietsvakantie is Montecorto in het hart van Andalusië.
Van oorsprong is Montecorto een klein stadje in de provincie Malaga, gelegen op de helling van de heuvel Malaver, in de Serrania de Ronda. Een bezoek aan deze stad is zeer de moeite waard. Je vindt er sporen van alle culturen die Andalusië in de loop van de millennia hebben bevolkt. Een necropolis en een spectaculair Romeins theater, of een Moors kasteel, zijn enkele van de schatten bewaakt door deze stad. Bovendien wordt Montecorto omringt door het prachtige natuurpark Sierra de Grazalema.


Begeleiding

Het tempo dat door de begeleiders van Andalucian Cycling Experience gehanteerd wordt is sociaal, met café en / of lunchstops onderweg. Goede fietsen, prachtig weer en uitstekende goed geplande routes zijn het perfecte recept voor een geweldige fietsvakantie.
Of je nu op zoek bent naar een recreatieve fietsvakantie, een leuke fietsvakantie voor het hele gezin, een zelfgeleide tour, klassieke fietsvakantie op de weg, een echt (winter)trainingskamp of een op adrenaline drijvende mountainbikevakantie, je vindt het allemaal bij Andalucian Cycling Experience. Met een zeer vriendelijke, persoonlijke benadering word je van het vliegveld opgehaald en meteen kan je je volledig ontspannen, tot rust komen en relaxen. Tijdens je vakantie is het dan gewoon genieten van de uitdagingen, sensaties en opwindende ritten die er voor je klaarliggen.

 

ANDALUCIAN CYCLING EXPERIENCE
Calle Ronda 25, Montecorto, 29430, Spanje

Tel: (+34) 952 184 042

Mobiel: (+34) 677 028 469 of (+34) 671 966 376
www.facebook.com/andaluciancycling

www.andaluciancyclingexperience.com

E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

 

ACE Logo

S5 Box