Het mediterrane klimaat en het contrast tussen de vlakke kust en de bergachtige gebieden van het Spaanse binnenland, maken de stad Valencia tot het ultieme vertrekpunt voor de mooiste fietstochten, cyclosportieven (Gran Fondo) en wielerklassiekers.

In 2019 staan twee grote fietsevents op het programma die de stad omtoveren tot het ontmoetingspunt van wielrenners en mountainbikers van over de hele wereld.

 

Internacional Marcha Ciudad de Valencia

Een populaire open-wielerwedstrijd bedoeld voor meerdere fietsniveaus die ook dit jaar op een uniek wielerevent trakteert. In de afgelopen 13 jaar deden al meer 30.000 wielrenners mee. De Marcha de Ciudad de Valencia is op 1 juni 2019 de eerste fietsbelevenis in Europa met vertrek en aankomst in een stad.

 

 

Drie verschillende routes om uit te kiezen:

- 185 kilometer met vier bergpassen tussen València en de Sierra Calderona, één van de natuurparken in de provincie; Een rit met in totaal een hoogteverschil dat oploopt tot 2.700 meter
- 100 kilometer met 2 bergpassen
- 76 kilometer met één klim en één te bedwingen bergpas

Promovideo 2019 - klik hier!

 

Gran Fondo Marcha Valencia 2 1

 

In 2019 is de inschrijving geopend voor maximaal 4000 wielerfanaten.

De dag voorafgaande aan de Gran Fondo, zijn er activiteiten voor de hele familie in de aangename en grote haven van Valencia, de Marina. Zo is er een fietstocht waar iedereen aan mee kan doen (er zijn ook tandems!) en er staat een leuke rit gepland voor de allerkleinsten. De Marina telt ook nog eens ruim 20 restaurants en biedt dus volop mogelijkheden om na alle activiteiten de mediterrane keuken op z’n best te proeven zoals een echte Valenciaanse paella met seaview.

 

Gran Fondo Marcha Valencia 1 1

 

 

Inschrijven Gran Fondo Valencia
Inschrijven en het boeken van een hotel kan via www.welcomebike.com. Het hotelaanbod en de services sluiten aan bij wielerwensen. Zo zijn er flexibele openingstijden en fietsenstallingen en is er informatie over te nemen routes, een snelle wasservice en speciaal fietsgereedschap.

 

 

 

Mitic Bike voor MTB-liefhebbers

Mei is MTB-maand in Valencia en staat in het teken van mountainbiken met Mitic Bike.

Een zinderende route over 290 prachtige kilometers met 6.000 meter hoogteverschil verdeeld over drie etappes van 70, 95 en 118 kilometer. Met een ongekend afwisselend topparcours. Aan de ene kant ontwaar je de skyline van de stad, zie je tuinen, duinen, stranden en dennenbossen, dan weer voert de route langs bergtoppen, heidevelden en ravijnen. De ritten zijn ideaal om te trainen als voorbereiding op het seizoen voor clubs en mountainbikers en flink wat kilometers in de benen te krijgen.

 

Inschrijving Mitic Bike
De inschrijving voor Mitic Bike is inclusief: verzorging (technisch, medisch, massage), dagklassement, live volgen van deelnemers via het web, windjack voor iedere deelnemer, medaille, support auto’s, ontbijt en diner. In totaal zijn er 15 hulpposten onderweg.

Klik op www.miticbike.com/inscripciones-mitic-bike/.

 

MiticBike VV 05030

 

 

Extra wielertips in de omgeving van València in 2019

 

  1. Zaterdag 25 mei staat de fietstocht Marcha Siete Picos op de agenda die je 147 kilometer lang meeneemt over vijf bergpassen in de buurt van Requena, bekend om de wijnbouw.
  2. De Vuelta van Spanje behoeft eigenlijk geen uitleg. Deze tweede meest bekeken ronde na de Tour de France, doorkruist 27 en 28 augustus 2019, 32 Valenciaanse gemeenten, niet ver van de stad Valencia. Hét moment om Belgische renners van wielerploegen zoals Deceuninck – Quick-Step en Lotto Soudal live te zien.
  3. De cyclo-kalender sluiten we af met de enige echte Gran Fondo Alberto Contador op 21 september. Met twee uitdagende rondes van 115 en 167 km die vanuit de Spaanse kustplaats Oliva vertrekken voor een unieke dag in het gezelschap van een levende wielerlegende.

 

Voor alle praktische informatie over Valencia, klik op www.visitvalencia.com/nl!

 

 

VALENCIAEINDELOOSMEDITERRAAN 6215138 002