Nieuws
  • Register

“Laten we van ons 16e seizoen opnieuw een schoonheid maken”
De CEO van Quick-Step Floors Cycling Team spreekt zijn gedachten en wensen uit voor het nieuwe seizoen, dat over enkele weken begint.

We hebben het nieuwe jaar net afgetrapt en het nieuwe seizoen gloort aan de horizon. Ik wil iedereen bedanken die deel uit heeft gemaakt van het ongelooflijke Quick-Step Floors verhaal in 2017, van renners tot staf en van sponsors tot fans. Het seizoen 2017 was exceptioneel, niet alleen in kwantiteit maar ook in de kwaliteit van onze overwinningen.

We pakken 59 zeges, waarvan 30 op World Tour, 1 monument en 16 ritten in een grote ronde. Daar bovenop pakten we nog eens 60 andere podiumplaatsen. Dat toonde aan dat we er ook stonden in de koersen die we niet wonnen. Ik ben trots dat we van de eerste tot de laatste koers konden winnen, van januari tot en met oktober. En dat gebeurde met 15 verschillende renners. Het vertelt het unieke verhaal van de ploeg die we hebben. Zoals ik al eerder zei, als we een wijnlabel op dit seizoen moest plakken dan was het een ‘Grand Cru Classé Exceptionnel’. 

 

UITSLAGEN Quick Step Foors 2017

 

 

Aan het einde van het seizoen 2017 moesten we enkele renners uitzwaaien die een belangrijke rol in het teamsucces hebben gespeeld de afgelopen jaar. We hebben ook gezien dat de nieuwe generatie leiders, werkpaarden, knechten, sprinters en punchers klaar stat. Ik heb er het grootste vertrouwen in dat we de juiste combinatie hebben van ervaren renners die hun verantwoordelijkheid gaan nemen en kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen en druk en jonge talenten die klaarstaan om enkele stappen te maken.

Er is echter niks mogelijk zonder een sterk fundament. Ik heb mijn ploeg altijd behandeld als de bouw van een huis. Een huis heeft een sterke fundering nodig om een sterk huis te kunnen zijn. Voor mij is dat fundament de staf: soigneurs, mecaniciens, buschauffeurs, doctoren, fysiotherapeuten – iedereen rond de ploeg. Dat maakt het verschil. Renners tekenen normaal voor 1-2-3 jaar, ze komen en gaan. Dat is het leven van een renner, maar ik heb mensen rond mij waar ik al 20-25 jaar mee werk. Ik voel me erg gelukkig dat ik deze mensen rond mij heb die ik kan vertrouwen en waar ik op kan rekenen.

Ik ben erg trots op het feit dat we overal ter wereld fans hebben. Het maakt niet uit waar we zijn, onze bus is altijd omringd door fans die onze renners komen aanmoedigen. Vorig jaar openden we de deur met ‘One Year in Blue’. Veel mensen hebben dingen gezien die ze niet hadden verwacht. Van hoe de ploeg werkt en wordt gerund, hoe renners gestrest kunnen zijn voor en na de koersen, hoeveel toewijding iedereen rond de ploeg in hun werkt stopt. Dit jaar komen er verschillende nieuwe projecten om onze fans nog dichterbij de ploeg te komen. Een daarvan in de Quick-Step Floors Bike Experience.

2018 wordt ons 16e jaar in het peloton. Die prestatie is al redelijk ongezien, net als het aantal zeges dat we sinds het ontstaan van Quick-Step Floors hebben behaald. Mijn hoop voor het komende seizoen? Dat we aan de top blijven, wedstrijden winnen en laten zien waarom wij een van de beste ploegen in de historie van de sport zijn. We willen ook blijven entertainen, vuurwerk leveren, mooie wielermomenten maken en nog meer onze fans engageren over de hele wereld. We willen er net zoals we de afgelopen jaren een mooi jaar van maken, met hetzelfde enthousiasme, ambitie en hard labeur.

Namens het gehele Quick-Step Floors Cycling Team wil ik jullie een gelukkig nieuwjaar wensen. Al het beste aan jullie en jullie families! We kijken er naar uit om jullie tegen te komen langs de kant van de weg tegen te komen.

 

Photo credit: ©Sigfrid Eggers / ©Quick-Step Floors Cycling Team

S5 Box