Nieuws
  • Register

 

De net over de Franse grens gelegen regio Pas-de-Calais biedt volop mogelijkheden voor de fietser. In de brochure vind je 18 bewegwijzerde fietstochten met routebeschrijving en tevens leuke ideeën en tips om erop uit te trekken.  De routes liggen aan Opaalkust, in de regio van de Valleien en Polders en rond Lens. Van de website www.pas-de-calais-tourisme.com/nl/wandelen-en-fietsen/ kunnen de drie fietskaarten met de maar liefst 60 bewegwijzerde fietslussen  en ‘voies vertes’ worden gedownload.                                                                                                                

Dankzij ‘la Vélomaritime’ (EuroVelo 4) is er nu ook een nieuwe lange afstandsfietsroute langs de Noord-Franse kust.  En sinds vorig jaar is er het allereerste Franse grensoverschrijdende fietsnetwerk met Vlaanderen via knooppunten Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels, maar liefst 830 km aan routes.

Nog een leuke tip voor een bezoek en verblijf. In 2019 is de compleet gerenoveerde Cité des Electriciens in Bruay-la-Brussière, in de buurt van Béthune, heropend  Deze mijnwerkerswijk uit 1861 heeft – hoewel er ook nog mensen wonen – nu een belangrijke informatieve functie gekregen. Zo is er een bezoekerscentrum dat vertelt over de architectuur en het sociale leven uit de mijntijd. Verder kun je rondkijken in de tot voor kort verwaarloosde moestuinen van de wijk, waarin nu weer oude lokale groentesoorten groeien. Die je weer kunt proeven in het nieuwe restaurant van de wijk, Le Carin Gourmand. Je kan er ook overnachten. Van hieruit kan ook makkelijk  één van  de fietslussen in de omgeving worden opgepakt.

Voor meer informatie zie https://citedeselectriciens.fr/fr

Rens Klaasse

 

 

 

De wielerklassier 'Gent-Wevelgem' wordt een échte Westhoekkoers. Het parcours loopt nagenoeg volledig over het grondgebied van de regio en Ieper engageerde zich om de koers de komende 6 jaar vanuit de vredesstad te laten starten.

De nieuwe bewegwijzerde fietsroute Gent-Wevelgem in Flanders Fields door het Vlaamse en Franse Heuvelland strekt zich uit over de heuvels aan beide kanten van de grens en biedt je de kans om deze koers te voelen. Het parcours bedwingt de belangrijkste doortochten van de wielerklassieker 'Gent-Wevelgem'. Op het programma 100 of 128 km afzien met o.a. de drie beruchte plugstreets (halfverharde stroken in en rond Ploegsteert). Je koerst opeenvolgend vanuit Kemmel door Westouter, Boeschepe, Godewaersvelde, Berthen, Bailleul, Loker, Dranouter en eindigt met een dubbele beklimming van de Kemmelberg. Op het programma 11 stevige hellingen met o.m. Catsberg, Zwarteberg, Monteberg, Scherpenberg, prachtige holle wegen, bos en weidse vergezichten

Deze sportieve uitdaging is beslist niet voor doetjes! Kan jij dit aan? Kies dan bij de start aan het Bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’ in Kemmel meteen voor de grote lus van 128 kilometer en fiets eerst door de Menenpoort in Ieper alvorens het echte klimwerk met meer dan 1000 hoogtemeters begint. Je kan de routes voor je GPS downloaden als GPX bestand. Er is ook een PDF beschikbaar.

Deze route kan je ook fietsen vanuit Roeselare (KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15) en Wevelgem (Parking Guldenbergplein). Ook daarvoor kunnen GPX bestanden worden gedownload.

Alle informatie kun je vinden op: www.toerismewesthoek.be/nl/doen/Gent-Wevelgem-IFF

De routebrochure kan voor € 3,-- worden besteld via https://shop.westtoer.be/nl/product/gent-wevelgem-flanders-fields-wielerroute

 

Gevarieerde trails, mooie alpenweiden en een prachtig landschap kenmerken de regio Gais-Kronplatz helemaal. Zowel freeridefans als sportieve bikers die houden van genot, plezier en gezelligheid voelen zich hier opperbest. Het uithangbord bij uitstek is de berg Kronplatz met zijn leuke trails en freerideparcours zoals de Herrensteig. De perfecte accommodatie voor je fietsvakantie in de buurt van de Kronplatz is hotel Innerhofer in Gais.

 

 

Naar de regio: https://bit.ly/3egGnie

Fietsen in Bredene

De kustplaats Bredene betekent voor veel vakantiegangers zon, zee en stand. Maar het is leuk om deze badplaats en omgeving ook eens op de fiets te verkennen. Om het je gemakkelijk te maken zijn er twee volledig bewegwijzerde routes uitgezet, ’t Paddegat route van 27 km en de Verken Bredene route van 24 km. Beide routes starten bij het MEC Staf Versluys waar ook de dienst toerisme is te vinden. De eerste route loodst je door de polders achter de kust tot in het polderdorp Stalhille. Langs het kanaal van Brugge naar Oostende keer je weer terug. De tweede route brengt je kangs de mooiste plekjes in Bredene tot in Oostende waar je met de veerdienst tussen het stadscentrum en de vismijn kan overvaren. Bij de dienst toerisme van Bredene is een gratis kaart van de routes beschikbaar, e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Bergen, meren en culturele hoogtepunten. De Allgäu in Beieren heeft werkelijk heel wat te bieden.

Fietsvakanties in Andalusië zijn een geweldige ervaring. Het prachtige ongerepte landschap biedt bij elke bocht adembenemende uitzichten met vele mooie witte dorpjes (pueblos blancos) verspreid over het landschap door het natuurpark Grazalema en Serrania de Ronda.

Moe van het koude en regenachtige weer hier in de lage landen? Trek naar de zon! Ga fietsen en energie opdoen…

Over Remco Evenepoel is vanwege de manier waarop hij zijn intrede maakte in het wielermilieu bijna alles geschreven.

Als je wil genieten van de ware schoonheid van de natuur, dit combineren met het snuiven van de oude culturele en historische monumenten en met de zon als uw bondgenoot het fietsen langs de opwindende kustlijn ervaren, dan is Kroatië “the place to be”.

Wij wensen jullie namens Cyclelive Magazine prettige kerstdagen en alvast een heel gezond, sportief en gelukkig 2020 toe!

Liefhebbers van de TransTirol BikeRallye mogen zich in 2020 bijzonder verheugen.

S5 Box