Nieuws
  • Register

CyclelivePLUS+ Magazine augustus ligt vanaf volgende week in de winkel! :-)

Wat vind je in dit nummer?
- Kritische terugblik op het Tourfestijn 2017

Het Tourfestijn 2017 is achter de rug. Velen vonden het niet echt een festijn en de commentaren gingen van saai, over flets naar middelmatig tot “niet met gouden letters in de geschiedenisboeken”. Vanuit verschillende hoeken wordt gesuggereerd dat de formule van de Tour moet aangepast worden. De ritten korter maken en de totale afstand naar beneden brengen tot zelfs het beperken van de Tour tot twee weken, is zo wat het recept dat hier wordt voorgesteld...
- Schandalige uitsluiting Peter Sagan

Naar aanleiding van de uitsluiting van Sagan, namen wij contact met Charles Dauwe, professor én een gepassioneerd wielerliefhebber. Hij maakte op basis van screenshots van de televisiebeelden een studie naar de werkelijke toedracht van de val van Cavendish. Jammer genoeg hebben screenshots niet voldoende kwaliteit om op hoge resolutie af te printen in een magazine. Daarom kunnen we de foto’s ook niet groter afdrukken dan hier het geval is, maar de beelden laten zeer duidelijk zien wat er echt gebeurde. Al onze lezers die na het lezen van dit verhaal nog moesten twijfelen, kunnen de televisiebeelden op hun computer zelf uitvergroten en duidelijk zien wat professor Dauwe in deze studie aantoont. Maar was dit niet het werk geweest voor de jury in de Tour de France?

 

- Dossier Vuelta


- Wielerprovincie Zeeland heeft weer eigen klassieker


- De beste regio’s voor fietsplezier in de herfst


- Vinschgau - Van appelboomgaarden tot aan het eeuwige ijs

 

c BVA Bikemedia Jürgen Amann 2


- Ischgl Mountainbike Eldorado

Mountainbike Eldorado rond de Silvretta-groep: De Mountainbike Arena Ischgl staat in heel Europa bekend voor de verscheidenheid aan singletrails en is een mekka voor mountainbikers. 30 tochten met bijna 51.000 m hoogteverschil en in totaal 1.210 km lengte laten je van het landschap genieten op singletrails tussen het Verwall-gebergte in het noorden en de Silvretta-groep in het zuiden. Van juni tot september, vinden zowel beginners als professionals er een uitgebreid aanbod aan tochten, tot hoog in de bergen en met altijd verrassende en prachtige uitzichten.

Ischgl Andreas Meyer Small

 

- Topper Annemiek van Vleuten

Een groter contrast is nauwelijks mogelijk. Op donderdag en zaterdag rij je tussen tienduizenden toeschouwers La Course op de Col d’Izoard en in Marseille. Je bent langdurig in beeld op de televisie zodat je prestatie wereldwijd door miljoenen mensen kan worden gevolgd. De woensdag daarop sta je aan de start bij het Paardenmarktcriterium in Alblasserdam onder de rook van Rotterdam, waarvan de uitslag veelal niet verder komt dan de lokale krant. Zelf zegt ze dat het een kwestie van aanpassen is om onder verschillende omstandigheden je sport te kunnen/mogen beoefenen. Het gaat over Annemiek van Vleuten, de vrouw die de afgelopen maanden volop in het sportnieuws is geweest...

 

Topper Annemiek van Vleuten small

 

- Nieuwe start voor Jolien Verschueren

Op 5 februari jl. sloot Jolien Verschueren noodgedwongen haar crossseizoen af. Dat deed ze met een 15e plaats in de Superprestige in Hoogstraten. Nog een wonder dat ze die wedstrijd kon uitrijden. Want bij een zware val haalde ze haar al zo gehavende knie weer open en brak en kneusde ze een rib.

Na het jaarmarktcriterium (GP Eeklo) op 15 juni jl. blikte Jolien terug op het afgelopen jaar en sprak over haar ambities voor het nieuwe seizoen.

 

Jolien Verschuren small

 

... en natuurlijk ook nog veel meer! ;-)

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login