Nieuws
  • Register

De Fransman blijft langer bij de ploeg waar hij in 2014 prof werd.

Een van de beste jonge renners van het peloton blijft twee jaar langer bij Quick-Step Floors. Julian Alaphilippe toonde zich dit jaar in Parijs-Nice met een zege in de tijdrit, eindwinst in het punten- en jongerenklassement. Kort daarna sprintte de jonge Fransman naar een derde plek in zijn eerste Milano-Sanremo.

Door een knieblessure stond Alaphilippe lange tijd langs de kant. Hij miste de Ardennenklassiekers, Tour of California en Tour de France. Twee weken geleden maakte Alaphilippe zijn rentree in de Grand Prix Cerami. Op dit moment koerst de Fransman in de Vuelta a Burgos.

"Het was altijd mijn doel om bij de ploeg te blijven. Het is het perfecte scenario voor mij. Ik heb goede vrienden gemaakt bij Quick-Step Floors en voel me hier thuis, het is een tweede familie. De steun van Patrick en de ploeg geeft me veel vertrouwen. Nu mijn contract verlengd is kan ik me 100% focussen op belangrijke dingen en mijn progressie. We hebben een sterke ploeg voor elke koers. Het motiveert mij om nog veel meer mooie resultaten te behalen met deze prachtige ploeg”, vertelde Alaphilippe.

Patrick Lefevere legde uit dat het verlengen van Alaphilippe's contract een eenvoudig besluit was. “We haalden hem 3,5 jaar geleden binnen, want we zagen een mooie toekomst voor hem weggelegd. We geloofden erin dat wij hem konden helpen om nog beter te worden en zijn doelen te laten bereiken. Julian is veel gegroeid in de afgelopen tijd. We geloven niet dat hij de top van zijn kunnen al heeft bereikt. Elke renner die bij ons tekent doet dat omdat we denken dat hij een mooie toekomst heeft en we met die renner kunnen winnen. Julian is daar geen uitzondering op.”

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login