Nieuws
  • Register

De vierdaagse race “Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald” gaat van start op 10 augustus en eindigt op 13 augustus 2017.

De routes van de nieuwe Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald (voormalige VAUDE Trans Schwarzwald) werden volledig uitgetekend door de bekende professionele mountainbiker Simon Stiebjahn (Team Bulls).
De Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald vervangt de voormalige “Vaude Trans Schwarzwald” vanaf 2017 en presenteert zich in een compleet nieuwe look. De race werd van vijf wedstrijddagen terug gebracht naar vier.
Daarnaast zal de eerste rit op donderdag al meteen voor een grote verandering zorgen t.o.v. de voorgaande jaren. De eerste rit op 10 augustus is een bijna 20 kilometer lange individuele tijdrit rond Grafenhausen.
De start en aankomst van deze rit bevindt zich in het hart van de „Rothausbrouwerij”, een unieke locatie die de hoofdsponsor van dit evenement maximaal bij het gebeuren betrekt. De brouwerij Rothaus is ook vrijdag 11 augustus de startplaats en aankomst van de tweede etappe. Hopelijk kan iedereen voor de start aan de geur van het bier weerstaan, want anders komt het niet goed in deze zware etappe over 75 kilometer met 1700 hoogtemeters.

 

Rothaus Bike Giro 2017

 

Voor de derde en vierde etappe op zaterdag en zondag trekt de Rothaus Bike Giro Hochschwarzwald naar Feldberg, waar de start en aankomst van de twee laatste ritten op 1200 meter boven zeeniveau plaatsvinden. De derde rit is de koninginnenrit en leidt de deelnemers over ongeveer 70 kilometer met 2500 hoogtemeters rond Stiebjahn’s thuisstad. De rit zit vol met scherpe beklimmingen en prachtige single tracks, die de harten van de bikers een stukje sneller zullen doen slaan.
De laatste rit leidt over de Hochschwarzwald Dit is meteen de kortste rit met 55 kilometer (tijdrit niet meegerekend). Op deze laatste dag is het echter zaaks de oren nog eens flink uit te kuisen, want het klimwerk is nog niet gedaan. “Het is geen dagje om te ontspannen”, onthult Simon Stiebjahn met een glimlach op zijn gezicht. Een uitspraak die niet van enig eufimisme is gespaard, want op 55 km wachten ongeveer 2200 hoogtemeters de deelnemers op, met als hoogtepunt van deze rit een driedubble beklimming van de legendarische skibrug in Feldberg met een helling van 30%. Voor de toeschouwers is deze plaats, waar ze de renners drie keer naar boven zien klimmen, dé absolute spektakelplek waarin ze de harde strijd voor de eindoverwinning zien beslist worden.
Het nieuwe concept zorgt ervoor dat alles veel flexibeler is dan in de voorgaande jaren. Bij de VAUDE Trans Schwarzwald waren de lange afstanden tussen de verschillende start- en eindpunten een pijnpunt. Ook nieuw zijn een aantal tussensprints waar de snelste vrouwen en mannen waardevolle bonusseconden kunnen veroveren, die het algemene klassement mee zullen bepalen.
De deelnemers kunnen dus uitkijken naar een zeer gevarieerde route en vier dagen puur mountainbiken op hoog niveau. Er moeten meer hoogtemeters bedwongen worden als voorheen. De ritten zijn ook hoger in de bergen georganiseerd, waardoor de meest schilder
achtige wegetjes naar de mooiste hoeken van het Hochschwarzwald leiden. De deelnemers kunnen altijd genieten van unieke panoramische uitzichten en toch een keiharde finale op de Feldberg rijden.

 

rothaus bike giro hochschwarzwald logo

 

Voor alle verdere informatie en online registratie: www.rothaus-bike-giro.de

 

De ritten van de Rothaus Bike giro Hochschwarzwald 2017
1ste rit | Donderdag 10 augustus, 2017 Rothaus -> Rothaus ca. 20 km / 300 hm
2de rit | Vrijdag, 11 augustus, 2017 Rothaus -> Rothaus ca. 65 km / 1.500 hm
3de rit | Zaterdag, 12 augustus, 2017 Feldberg -> Feldberg ca. 82 km / 2.500 hm
4de rit | Zondag, 13 augustus, 2017 Feldberg -> Feldberg ca. 55 km / 2.200 hm

 

RBGH Small

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login