Nieuws
  • Register

Prudential RideLondon is 's werelds grootste wielerfestival dat plaatsvindt van 28 tot en met 30 juli 2017 in Londen.

Het festival was in het leven geroepen na de Olympische en Paralympische Spelen in Londen 2012 met als doel om meer mensen te inspireren om te gaan fietsen en als ‘showcase’ voor Londen en het nabije Surrey. Prudential RideLondon is een driedaags wielerfestival en vindt plaats van 28 tot en met 30 juli 2017. Er zijn zeven verschillende wielerwedstrijden tijdens het driedaagse festival om aan deel te nemen of om mee te maken als toeschouwer. Er is van alles te doen voor het hele gezin en iedereen is welkom. Hier onder vindt u het programma voor het weekend:

Donderdag 27 juli
De Prudential RideLondon wieler Expo vindt plaats in ExCeL London. Dit is ook de plaats waar de deelnemers van de Prudential RideLondon-Surrey 100 en Prudential RideLondon-Surrey 46 Cyclosportieve hun nummers en deelnamepakketen ophalen. Er is ook een Expo met de grootste fiets merken en de nieuwste producten in de wielersport.

 

Vrijdag 28 juli
Prudential RideLondon Grand Prix: Een reeks van criterium races die plaatsvinden op de London Velopark, een deel van het Olympic Park, met inbegrip van de handbike Grand Prix en de Grand Prix voor junioren waar de toekomstige sterren van de BMX en het wielrennen te bewonderen zijn.

Zaterdag 29 juli
De Prudential RideLondon Freecycle is een fiets evenement in het centrum van Londen voor deelnemers van alle leeftijden. Het vindt plaats op afgesloten, verkeersvrije wegen met beroemde bezienswaardigheden op de route door Londen en zeven festival zones met gratis fietsgeorienteerd entertainment en activiteiten. Dit evenement is gratis om aan mee te doen maar u moet zich van tevoren online inschrijven.

De Prudential RideLondon Classique: is een wedstrijd voor profwielrensters op een circuit van 5 ½ kilometer die deel uitmaakt van de 2017 UCI Women’s WorldTour. Omdat het prijzengeld hetzelfde is als voor de mannen, is dit s’ werelds rijkste vrouwen fiets race.

Het Brompton World Championship is een excentriek schouwspel van 575 elegant geklede rijders op Brompton vouwfietsen die racen over acht ronden door St James's Park met de finish op The Mall.

 

Dames Prudential RideLondon

 

Zondag 30 juli
De Prudential RideLondon-Surrey 100 is een wedstrijd van 100 mijl/ 160km voor de cyclosportieve fietser. De race gaat vanaf de autovrije straten van het centrum van Londen naar de Surrey Hills en terug met de finish op The Mall. In 2016 namen meer dan 25.000 deelnemers de start en werd er veel geld ingezameld voor het goede doel, alhoewel fietsen voor een goed doel niet verplicht is.

Prudential RideLondon-Surrey 46 werd gelanceerd door Sir Bradley Wiggins voor nieuwe en jonge fietsers. De 46-mijl / 73 km lange route volgt een verkorte versie van de 100 mijl en begint bij het Queen Elizabeth Olympic Parc met de finish op The Mall.

Prudential RideLondon-Surrey Classic: 150 van 's werelds beste wielrenners koersen op de wegen van Londen en Surrey voor een race over 200 kilometer. Dit is de eerste wedstrijd op Britse bodem in de top tien van het professionele wielrennen; de UCI World Tour. Chris Froome nam voor de eerste keer deel in 2016 na zijn derde Tour de France winst en de winnaar in 2016 was voormalig wereldkampioen Tom Boonen, in zijn laatste complete jaar als profwielrenner.

 

Boonen wins Prudential RideLondon

 

De Prudential RideLondon Fiets Show is open van donderdag 27 juli tot de zaterdag avond in het ExCeL congres centrum in Londen. Dit is ook de plaats waar de deelnemers van de Prudential RideLondon-Surrey 100 en Prudential RideLondon-Surrey 46 Cyclosportieve hun nummers en deelnamepakketen ophalen. Er is ook een Expo met de grootste fietsmerken en de nieuwste producten in de wielersport.

 

Deelname aan de Prudential RideLondon-Surrey 100 en Prudential RideLondon-Surrey 46

De Prudential RideLondon-Surrey 100 is een van de grootste cyclo-sportives in de wereld en behoort samen met L'Etape du Tour, de Marmotte Gran Fondo en de Maratona dles Dolomieten tot de ‘must-do’ wielerwedstrijden voor fiets amateurs.

Prudential RideLondon-Surrey 100 begint vroeg op de zondag ochtend en gaat van het Queen Elizabeth Olympic Park via het centrum van Londen naar de heuvels van Surrey en keert vervolgens terug naar Londen voor een spectaculaire finish op The Mall tegenover Buckingham Palace, de thuisbasis van de Koningin. De kortere 46 mijl versie neemt een kortere route terug naar Londen en gaat niet naar de heuvels in Surrey.

De wegen zijn redelijk vlak, er is geen verkeer en er is een hoop annmoediging en steun langs de weg van de menigte. De sfeer is anders dan bij andere cyclosportives en gran fondos en moet worden ervaren om gewaardeerd te worden. Er zijn regelmatige bevoorradingspunten en mechanische hulp langs de route plus alle finishers ontvangen een herinneringsmedaille. De snelste renners doen de route in iets meer dan 4 uur en er is een tijdslimiet van 9 uur.

 

freecycle prl small

 

 

Deelname is zeer gewild en het aantal startbewijzen is beperkt maar als officiele Tour Operator biedt Sports Tours International, fietsers uit het buitenland gegarandeerde startbewijzen samen met hotelaccommodatie aan in het centrum van Londen.

Voor meer informatie en om te boeken, klik op www.SportsToursInternational.co.uk!

 

SportsToursInternational Instagram small

 

 

Om meer lezen over een trip naar London kunt u de officiele gids hier vinden www.visitlondon.com

 

Finish Prudential Ride London

 

PhotoCredits: Prudential RideLondon

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login