Nieuws
  • Register

Competitiewielrennen bestaat eigenlijk al sinds de eerste dag dat de fiets werd uitgevonden.

De Tour de France, de Giro d'Italia, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Parijs-Brest-Parijs zijn allemaal legendarische races en ze hebben allemaal iets gemeen: mens en machine tot het uiterste drijven en de renners ertoe aanzetten om zo snel mogelijk en als eerste over de meet te komen. Uithoudingsvermogen, precisie, kracht, vaardigheid, aandacht, tactiek, blufpoker, respect, maken allemaal deel uit van het spel. Om de helden en het materiaal van weleer te eren werden de vintage wielerevents in het leven geroepen. Deze vintage tochten trekken elk jaar duizenden liefhebbers aan, die dan op dezelfde wegen als de legendes, de uitdaging aangaan. De trend om de helden en parcoursen van weleer te eren en aanbidden neemt alsmaar toe. Deze classica met de historische fietsen, stalen frames, het dragen van vintage wollen truien en slabbetjes, zijn een lust voor het lieve oog.

Het klassieke stalen frame beleeft dan ook zijn renaissance in de hoogdagen van het carbon en dit dankzij de talrijk georganiseerde vintage events.

Misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende L'Eroica vindt plaats in het Italiaanse Toscane. Elk jaar zakken honderden fietsliefhebbers af naar Toscane om er een pelgrimstocht naar het stadje Gaiole di Chianti te ondernemen over de legendarische Toscaanse witte wegen in “L‘Eroica Strade Bianche". Rijden over deze wegen op een echt stalen ros, in wollen truitjes en een worstenhelmpje op, geeft fantastische foto’s en beelden die de nostalgie als geen ander oproepen.

L'Eroica’s zijn uitgegroeid tot een cult-evenement en een “must ride" voor de echte wielerliefhebbers.

 

ivv logo orange weiß 1

 

Fietsen langs de “Kellergassen”

Zo is er ook de “In Velo Veritas” die de nostalgie van de fiets verbindt met de pracht van de wijngaarden. Dit uitzonderlijke event vindt plaats in Stockerau (Oostenrijk).

In Velo Veritas verbindt de oude fietsen met de jonge wijnen. Fietsers van heinde en verre zijn welkom om de Weinviertlerregio te verkennen. Deze regio is al langer gekend als een zeer fietsvriendelijke regio. Tal van fietsroutes leiden door de Weinviertler Wellental. Het In Velo Veritas fietsevent komt dan ook op de mooiste plekken die de regio te bieden heeft. Fietsen door de streek met de bekende “oude Kellergassen” zal op je netvlies blijven plakken. Deze cultuurhistorische pareltjes zou ieder fiets en wijnliefhebber hoog op zijn verlanglijstje moeten hebben staan!

Op 10 en 11 juni 2017 zal Stockerau wederom de spil van het vintage wielerwereldje zijn. Alle fietsliefhebbers jong van hart en met gevoel voor nostalgie zullen er de dagen van hun leven beleven!

 

Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

www.inveloveritas.at

Datum: 10 juni 2017

Plaats: Stockerau, Oostenrijk

Afstand: vanaf 70 tot 140 km

 

IVV 16 c Provaznik 13

 

 

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login