Nieuws
  • Register

Het Dare 2b Waasland MTB team geeft enkele handige tips & tricks voor (startende) mountainbikers.

Het team is zelf al jaren een gevestigde waarde in het Waasland. Ze bieden jongeren van 7 tot 18 jaar een MTB-opleiding aan, en hebben zelf een jongerenteam om de stap (van training) naar de topcompetitie te vergemakkelijken.

 

Yes, you can!

Als mountainbiker is het enorm belangrijk dat je de tijd neemt om je mountainbike te leren kennen. Hoe werken de versnellingen? Hoe snel reageren de remmen? Deze zaken moet je weten voor je aan een parcours begint. Houd rekening met obstakels op je pad, bouw een band op met je mountainbike en kweek eerst een goede portie zelfvertrouwen.

 

 

Niet te traag en niet te snel

Als mountainbiker moet je stuurmanskunst en evenwicht hebben. Dit zijn belangrijke eigenschappen als je wat sneller over hindernissen rijdt. Een interessant weetje: bij het uitvoeren van je manoeuvres op een MTB-parcours is het vaak beter iets sneller te rijden, dan traag en doordacht te werk te gaan. Haal dus af en toe die waaghals in je naar boven!

 

Gedraag je niet als Superman

Mountainbiken is een enorm zware sport en vergt heel wat energie. Het is helemaal anders om met een mountainbike te rijden dan met een racefiets. Stevige hindernissen en halsbrekende parcours behoren tot de dagelijkse realiteit voor elke MTB’er. Gedraag je dus niet als Superman en ga niet meteen tot het uiterste.

 

Kijk uit je doppen

Zoals reeds een aantal keer vermeld werd, bestaat een MTB-parcours uit heel wat hindernissen en obstakels. Net daarom is het belangrijk om goed voor je uit te kijken tijdens het rijden. Scherpe bochten, uitstekende boomwortels, diepe putten,… Allemaal staan ze op het lijstje. En ook hier bestaat de kunst erin de juiste versnelling te kiezen voor iedere hinderpaal.

 

Neem een goede houding aan

De ijverige jongens van het Dare 2b Waasland MTB team weten als geen ander dat je voor elke actie de correcte houding moet aannemen. Lijkt vanzelfsprekend toch? Dat is het echter niet. Zo moet je bijvoorbeeld voor een steile klim op het puntje van je zadel gaan zitten en tijdens de afdaling zo ver mogelijk naar achter. Een goede houding kan je sparen van een stevige val!

 

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Een valpartij is absoluut niet te vermijden, zelfs niet bij de beste MTB’er. Net daarom is het belangrijk een goede bescherming te dragen. Draag een helm, handschoenen en een bril, net zoals iedere doorwinterde mountainbiker.

 

We hopen dat deze tips je helpen tijdens je volgende MTB-trip, net zoals deze het Dare 2b Waasland MTB team helpen bij hun weg naar de top. Onderschat deze zware sport niet en bereid je voor. Maar vooral: have fun!

 

Voor meer informatie over Dare 2b, klik hier!

 

Foto: Marc Sack

 

12970823 868463756595472 5456627117181439664 o

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login