Nieuws
  • Register

De Tiroolse gemeente Niederdorf presenteert zich in de komende jaren als locatie van de TransTirol BikeRallye.

In 2019 loopt het parcours dwars door de wereld van de Dolomieten. De deelnemers mogen een uniek mountainbikeavontuur verwachten met een grandioos landschap en een waaier aan leuke trails.
Op 30 juni 2019 komen de deelnemers, gidsen en het organisatieteam samen op de evenementslocatie, Niederdorf, in het Zuid-Tiroolse Pusterdal. Bijna twee weken voordat hier, aan de ingang van de UNESCO-werelderfgoedsite Dolomieten, al voor de 25e keer, de legendarische mountainbikerace "Dolomiti Superstrecke" plaatsvindt, valt op 1 juli 2019 het startschot van de TransTirol BikeRallye.

Terwijl de eerste etappe als rondrit verloopt, duiken we op de volgende dagen steeds dieper de bergwereld van de Dolomieten in.

De route is doorspekt met hoogtepunten zoals het geniale uitzichtspunt Kronplatz, de Armentaraweide aan de voet van de Heiligkreuzkofel, de coole mountainbiketrails van de Sellaronda en last but not least: de rotstorens van Latemar en Rosengarten vormen het kader voor deze unieke route door de Alpen. Via de etappedorpjes St. Vigil, Arabba en Moena bereiken we op het einde van de 5e etappe het Zuid-Tiroolse wijndorp Tramin.

Te midden van wijngaarden en appelboomgaarden staat de deelnemers, gidsen en het organisatietam een leuk avondprogramma te wachten.

Op 6 juli 2019 vindt hier in het zuidelijkste deel van Zuid-Tirol een prachtige rondrit rond de Kalterer See plaats, voordat de bus de deelnemers terug naar Niederdorf brengt.


Etappewedstrijd zonder tijdsopname
Als deelnemer van de Trans Tirol Bike Rallye mag je kwaliteit op alle gebieden verwachten: je rijdt met een startnummer, geniet aan de start en aan de finish van de voor wedstrijden typische sfeer, en dat alles zonder tijdsdruk. Er bestaat de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een van de gidsen die met een verschillend tempo onderweg zijn en zich zo te concentreren op het landschap, panorama en trailgenot. Wie zich liever volledig op eigen houtje of samen met vrienden aan de aparte etappes of routestukken waagt, kan gebruik maken van de wegwijzers, routebeschrijving en/of GPS-gegevens om de weg naar de volgende bestemming te vinden. Om je bagage hoef je je geen zorgen te maken. Transportlogistiek voor bagage, mobiele werkplaatsen, mecaniciens, vervang- en testfietsen worden meteen bij de inschrijving geboekt. Uitgezochte hotels met een lekkere regionale keuken helpen de batterijen optimaal opladen tussen de etappes. Zoals gewoonlijk, is er ook deze keer bij elke etappe een "lightvariant" die met liftondersteuning voor het grote pluspunt aan dieptemeters en rijplezier zorgt.


Voor meer informatie en inschrijving klik op www.transtirol-bikerallye.com 

 

 

Kronplatz Trail Mountain Bike Holidays small

 

Foto's
© Mountain Bike Holidays - Andreas Meyer
© Drei Zinnen Marketing - M. Kottersteger

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login