Nieuws
  • Register

Op 9 december 2018 zal het Cad & Company MTB Beachrace voor de derde maal in Scheveningen verreden worden.

Het betreft de officiele titel van de UEC, met de daarbij voor de winnaar behorende kampioenschapschapstrui. Er wordt gereden in twee officiele categorien, Elite (Dames en Heren) en Masters 40+ (Dames en Heren).

Het strandracen is aan een opmars bezig en is met het EK al meer internationaal geworden. Er wordt, in tegenstelling tot andere EK’s, gereden in teamtenue’s. De startopstelling wordt als volgt bepaald: Als eerste de beste Nederlander, als tweede de beste Belg, dan de beste Fransman, en zo door tot alle nationaliteiten aan bod geweest zijn. Dan van elk land de tweede, etcetera. Voor Belgische deelnemers is de uitslag van de strandrace in De Panne op 25 november hierin leidend. Voor de Nederlanders de ranking in de KNWU strandracecompetitie, die 28 oktober van start gaat met de race Hoek van Holland – Den Helder.

Bij de heren is Jasper Ockeloen sinds twee jaar de Europees Kampioen, bij de dames pakte Riejanne Markus afgelopen jaar de titel. In 2017 is Masters 40+ titel toegevoegd, die Erik Dekker ten deel viel. Bij de dames 40+ waren vorig jaar helaas nog onvoldoende inschrijvers om een EK titel te kunnen uitreiken.

Belgische deelnemers worden van harte uitgenodigd zich voor het EK Beachrace op te geven. Dat kan op de website www.mtbbeachrace.nl, waarop ook meer informatie te vinden is. Om het internationale karakter van het evenement te onderstrepen is de organisatie druk doende om uitzending van het evenement op Eurosport gestalte te geven.

In 2019 en 2020 zal het kampioenschap in Frankrijk plaats vinden.

 

RijdersEkMtbBeach small

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login