Nieuws
  • Register

André Greipel sprintte afgelopen nacht in Adelaide naar de overwinning in de slotetappe van de Tour Down Under, zijn tweede ritzege deze week!

De laatste etappe van de Tour Down Under was een criterium in de straten van Adelaide, waarbij het peloton twintig ronden van 4,5 kilometer moest afleggen. Er waren verscheidene aanvalspogingen, maar enkel Ben O’Connor en Logan Owen slaagden erin een tweetal minuten voorsprong bij elkaar te sprokkelen. Drie ronden voor het einde werden beide renners gegrepen en konden de sprintersploegen hun kopman naar de meet loodsen. Na een spannende sprint klopte André Greipel Caleb Ewan met een half wiel. Peter Sagan vervolledigde het podium.

André Greipel: “Het is fantastisch om de Tour Down Under af te sluiten met twee ritzeges. Zowel ik, als Ewan, Sagan en Viviani hadden al een rit gewonnen en ik was erop gebrand die tweede overwinning te pakken. Het voelt heel goed dat ik hen opnieuw achter mij heb kunnen laten.”

“Het was een heel hectische wedstrijd vandaag, maar als ploeg zijn we rustig en geconcentreerd gebleven. De eerste helft van de rit hebben we ons niet veel van de debatten aangetrokken. Nadien heeft Thomas De Gendt het grootste deel van het werk voor zijn rekening genomen en als ploeg zijn we vervolgens op het juiste moment naar voor gekomen. Caleb Ewan vertrok als een kanonbal en het was niet eenvoudig om over hem te komen, maar quasi op de meet lukte het me toch.”

“Het verleden leert me dat deelnames aan de Tour Down Under en ritzeges hier telkens de voorbode waren voor een goed seizoen. Ik hoop dat dat dit keer ook het geval is. Ik ga met een zeer voldaan gevoel naar huis na twee mooie weken in Australië. Nu neem ik enkele dagen rust om daarna op te bouwen naar mijn volgende doelen.”

 

Foto: Lotto-Soudal 

S5 Box

Login