Nieuws
  • Register

Lotto Soudal zal dit jaar voor het eerst de Vuelta a San Juan betwisten, een Argentijnse rittenwedstrijd die plaatsvindt van zondag 21 januari tot zondag 28 januari.

De renners moeten zes etappes en een tijdrit afwerken, op donderdag is er een rustdag.
De Vuelta a San Juan biedt heel wat mogelijkheden aan de sprinters. In de tweede etappe zal er een hoofdrol weggelegd zijn voor de punchers, de derde dag is er een tijdrit van 14,4 kilometer en de vijfde etappe is een bergrit. Die dag ligt de aankomst boven op een klim van vijftien kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,5%.

Mario Aerts, sportdirecteur Lotto Soudal: “Er zijn vier sprintkansen en in die etappes wordt Fernando Gaviria de te kloppen man. Wij trekken de kaart van Enzo Wouters. Als neoprof heeft hij vorig jaar veel kopwerk verricht, nadat hij zijn seizoenstart enkele weken had moeten uitstellen wegens een operatie aan de knie. Toen hij in september in de Ronde van Groot-Brittannië zelf zijn kans mocht gaan, behaalde hij twee toptienplaatsen. Zijn ploegmaats zullen hem in de best mogelijke omstandigheden naar de meet trachten te loodsen. De sprints in Argentinië zijn vaak heel chaotisch, dan kan de stuurmanskunst van Tosh Van der Sande zeker van pas komen.”

“Dit is voor de renners de eerste wedstrijd van het seizoen en we starten zonder druk. Met Enzo willen we graag mooie resultaten behalen in de sprint, maar voor de anderen is deze wedstrijd een voorbereiding op het klassieke voorjaar. Het eindklassement is geen doel voor ons. De vijfde etappe zal samen met de tijdrit bepalend zijn voor de eindoverwinning. De slotklim van die rit is op zich niet al te lastig, maar aan het begin van het seizoen kan zo een klim zwaarder doorwegen dan anders. Wat de sprintetappes betreft, zullen de renners alert moeten zijn voor waaiervorming, want er wordt grotendeels door open vlakten gekoerst.”

 

 

Selectie Vuelta a San Juan: Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Tosh Van der Sande, Jelle Wallays en Enzo Wouters.
Sportdirecteur: Mario Aerts.

Rittenschema

  • Rit 1 Zondag 21 januari: San Juan – Pocito (148,9 km)
  • Rit 2 Maandag 22 januari: Peri Lago Punta Negra – Peri Lago Punta Negra (149,9 km)
  • Rit 3 Dinsdag 23 januari: San Juan – San Juan (14,4 km) (ITT)
  • Rit 4 Woensdag 24 januari: San José Jáchal – Valle Fértil/Villa San Augustín (182,8 km)
  • Rustdag Donderdag 25 januari
  • Rit 5 Vrijdag 26 januari: San Martín – Alto Colorado (169,5 km)
  • Rit 6 Zaterdag 27 januari: San Juan – San Juan (152,6 km)
  • Rit 7 Zondag 28 januari: San Juan – San Juan (141,3 km)

 

Foto: Tiesj Benoot sociale media

S5 Box

Login