Nieuws
  • Register

Kelly en Demmy maken deel uit van een echte koersfamilie, met nog twee andere zussen en een broer die allemaal competitief aan wielrennen doen. Ze behaalden dit jaar allebei twee overwinningen.

Kelly werd dit jaar ook derde op het Belgisch kampioenschap op de weg, terwijl Demmy dan weer vijfde werd in het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

Kelly Druyts (°1989) beoefende voor haar wielercarrière acro (gymnastiek) op een hoog niveau. Wegens een blessure moest ze hier echter mee stoppen, waarna ze haar broer Gerry in de duo- en triatlonwereld volgde. Omdat het fietsonderdeel haar goed beviel nam ze een vakantievergunning bij de dames nieuwelingen om zo het wielrennen eens uit te testen. Van het een kwam het ander en zo kwam ze uiteindelijk in de wielerwereld terecht.

Kelly: “Ik heb 10 jaar bij dezelfde ploeg gereden, waar ik een goede tijd heb beleefd. Doordat Topsport Vlaanderen stopt zijn er heel wat zaken veranderd en ik voel dan ook aan dat ik toe ben aan een nieuw hoofdstuk in mijn wielercarrière. Ik wou dit nieuwe hoofdstuk graag starten bij een ploeg waar ik een goed gevoel bij heb en dit wederzijds is, vandaar mijn keuze voor Lares-Waowdeals. Ik hoop vooral om in 2018 blessurevrij te blijven en mij nog eens volledig te kunnen geven zodat ik alles uit mezelf kan halen. Dan volgt de rest wel vanzelf!” 

De manier waarop Demmy Druyts (°1995) in contact kwam met het wielrennen is nogal voor de hand liggend. Na het supporteren voor haar zussen en haar broer wilde ze dat zelf ook wel eens proberen, met als gevolg dat ze zelf ondertussen al een kleine tien jaar actief is als wielrenster.

 

Demmy Druyts

 

Demmy: “Ik heb voor Lares-Waowdeals gekozen omdat ik het grootste deel van mijn wielercarrière bij hetzelfde team zat en eens iets anders wou. Ik zie veel nieuwe mogelijkheden en kansen bij dit team en ben daar dan ook dankbaar voor.”

“Volgend jaar wil ik vooral tonen wat ik nog niet heb kunnen tonen door resultaten te rijden in grotere koersen. Daarnaast wil ik er zijn voor het team zodat we samen overwinningen oen mooie resultaten kunnen behalen. Ik wil mij ook meer focussen op het tijdrijden en zien hoever ik daarin kan komen.”

 

Voor meer informatie over de ploeg, klik hier!

S5 Box

Login