Nieuws
  • Register

Als de eerste verkleurde bladeren het einde van de zomer aankondigen, is het tijd om een geschikte „Road Bike Holidays” regio voor de herfst te vinden.

Vóór de fiets in de kelder wordt opgeborgen voor een welverdiende winterrust, is er ten zuiden van de Alpen nog heel wat te beleven! Droge wegen, aangename temperaturen en een kleurrijk landschap laten je op smalle banden nog volop genieten.


Klopeinersee, Faakersee, Ossiacher See

Hier in Karinthië vind je een mild mediterraan klimaat, de warmste meren in Oostenrijk en de smakelijke keuken van de Alpe Adria. Dankzij de zachte temperaturen en veel zon kun je hier het einde van het seizoen langer uitstellen en tot ver in het najaar gaan wielrennen. Met de nabijheid van Italië en Slovenië worden de mogelijke tochten eindeloos.

Ook Bad Kleinkirchheim ligt in het zonnige zuiden van Oostenrijk en biedt een comfortabel mediterraan klimaat voor ontspannen fietstochten in de herfst. Tussen de vele meren en de Nockbergen vindt iedere wielrenner zijn „juiste ding” - van ontspannen recreatieve tochten rond de Millstätter See, tot de meest uitdagende tochten langs de toppen van de Glanz of de Turracherhöhe. Een ding hebben al deze verschillende tochten met elkaar gemeen: het adembenemende uitzicht over heel Karinthië.

 

Ischgl small

 

 

 

Vinschgau

In het westen van Zuid-Tirol ligt de Vinschgau, een betoverende streek met een contrastrijk landschap. Talloze fruitplantages, die hier prima gedijen vanwege de milde temperaturen en 300 dagen zon per jaar, historische centra, glooiende heuvels en de met sneeuw bedekte toppen van de Alpen zorgen ervoor dat elke trip uniek is. Elk najaar trekken talrijke wielrenners naar deze regio, om hun batterijen op te laden voor het koude seizoen begint.

 

Vinschgau Small

 

Wijnroute Zuid-Tirool - Tramin/Kalterer See

Het meest zuidelijke deel van Zuid-Tirol trekt wielrenners aan met een heel lang wielerseizoen tot eind november. Negen maanden per jaar schijnt hier de zon - de perfecte omstandigheden om de winter nog wat op afstand te houden. Tochten in alle moeilijkheidsgraden leiden doorheen het middelgebergte, rond de meren van Monticolo, tot aan de sportieve klimpartijen naar de Mendel- en Gampenpas.

Gardameer

De streek rond het grootste meer van Italië is een van de meest populaire herstbestemmingen voor fietsers. Het landschap wordt gekenmerkt door extreme tegenstellingen en dit biedt fietsers alles wat hun hartje begeert. Tochten met tot 2000 m hoogteverschil leiden naar de toppen van de Tremalzo, Monte Baldo en Monte Bondone. Het indrukwekkende panorama en het unieke natuurschoon zorgen voor een optimale wielerervaring.

 

Voor meer info over recreatieve fietsvakanties klik op www.roadbike-holidays.com!
Mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Tel.: 0043 (0) 6542 80480

Vinschgau small2

S5 Box

Login